Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erfaren trio skuggar favoriterna

Tre unga tjejer med effekttunga nummer är storfavoriter i Melodifestivalens andra deltävling.
Men Isa, Wiktoria och Molly Pettersson Hammar får se upp - tre erfarna farbröder kan skrälla i kväll.

Isa och Molly Pettersson Hammar har varit topptippade ända sedan det blev känt att de ställer upp i Melodifestivalen igen. Det är inget som har ändrats under de senaste dagarnas repetitioner på plats i Malmö arena.

– Det peppar mig bara. Jag kan vara kritisk över mig själv eftersom jag är perfektionist, men när alla andra verkar tycka att helheten är jättebra och imponerande blir jag så positivt inställd, säger Isa om favoritskapet.

Debutanten Wiktoria har däremot seglat upp som en favorit under veckan. Hennes ovanliga nummer, där hon står i princip helt stilla samtidigt som animationer projiceras på hennes kläder, har fått många att lyfta på ögonbrynen.

– Det känns bara kul. Jag vill ju att folk ska gilla min låt och mitt nummer och det känns bara jättebra om de gör det, säger Wiktoria.

LÄS ÄVEN: Skräll om Isa inte går vidare – "Mycket som ska klaffa för att numret ska sitta"

Startfältet i Malmö är dock ungt och modernt. Det kan öppna för trion Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson.

De gör sin grej, utan tillstymmelse till laser eller projektioner, och flera av de andra artisterna tror att det är något som den erfarna trion kan dra nytta av.

– Mina föräldrar älskar dessa herrar och hade nog röstat på dem om jag inte hade varit med. Så folk i den åldern kanske röstar mer på dem medan barnen röstar mer på till exempel mig, säger Wiktoria.

LÄS ÄVEN: Efter Perrelli-petningen: Stora förändringar under lördagens Mello

Hon får medhåll av schlagererfarne David Lindgren.

– Jag tror att det är bra för dem att de är med i ett sådant här ungt popavsnitt. De sticker verkligen ut. De har också tre olika fanskaror som samlas, säger han.

Nilsson, Svenningsson och Isaksson själva tar det hela med ro.

– Vi försöker göra det vi är bra på. Men vår låt kanske blir som ett andningshål, det händer något annat, säger Tommy Nilsson.

Melodifestivalens andra deltävling sänds i SVT1 klockan 20.00 i kväll.

LÄS ÄVEN: Schlagerballader imponerar i Malmö