Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enrico sköt Djurgården till 2000

Annons

Efter ett knappt år i Sverige har Djurgårdens brasilianske mittfältare Enrico börjat känna sig hemma på allvar.

Två mål mot Gävle på måndagskvällen innebar inte bara seger (2_1) utan även Djurgårdens 2000:e mål i allsvenskan.

Att fira segern var det dock inte tal om. Snarare ville segerskytten hem så snabbt som möjligt, för att dela med sig av den glada nyheten.

Bortasvaga Gefle lyckades inte bjuda upp till dans under den första halvleken. Inte minst lämnade bollbehandlingen en hel del övrigt att önska, tyckte tränaren Per Olsson efteråt.

Hemmalagets ledningsmål kom också efter en försvarsmiss. En misslyckad rensning strax utanför straffområdet gav Enrico Cardoso Nazaré fri väg in mot mål.

Gefle fick ny fart under halvtidsvilan och fick utdelning relativt direkt. Ett långt inlägg från Petter Österberg nådde René Makondele i målområdets hörn. Makondele hann titta upp, såg att Pa Dembo Touray stod lite för långt ute i målet, och nickade bollen i en båge otagbart i bortre krysset.

Med sitt andra mål för kvällen avgjorde brasilianen matchen. Enrico tog emot en passning från Johan Arneng och chippade bollen över målvakten, tog emot bollen själv och rullade in segermålet.

Om en knapp vecka har Enrico varit i Sverige ett år. Den första tiden var chockartad. Allt var så annorlunda, han kände ingen i Stockholm. Och till råga på allt var det kallt.

Men undan för undan har han kommit in i klubben och känner sig redo att axla supportrarnas förväntningar.

TT

Mer läsning

Annons