Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enplansvilla förstördes i brand – fyrabarnsfamilj sov när branden började

Räddningstjänsten fick larmet klockan 01.25 natten mot torsdag om brand i en villa i Arvslindan, i närheten av Bäsna i Gagnef kommun.

Läs även (plus): Villabranden: "Familjen fick lämna allt i det brinnande huset"

Enligt larmet var villan rökfylld. När brandmännen kommer fram så brinner det kraftigt. Eld står ut genom fönster och taket brinner.

I huset låg fyra barn och två vuxna och sov. Det var pappan som vaknade och upptäckte att något var fel. Han väckte övriga i familjen så att alla hann ut.

Räddningstjänsten från Gagnef och Mockfjärd åkte på branden. Som mest var det 19 brandmän som bekämpade elden. Två tankbilar gick skytteltrafik för att hämta vatten.

– När vi kom fram så försökte vi först gå in med rökdykare, men det gick inte. Vi fick släcka branden utifrån, säger Anders Strömberg, insatsledare.

Inget som fanns i huset gick att rädda. Familjen som bodde i villan kunde ta sig till grannar för att få tak över huvudet under natten. Huset gick inte att rädda.

– Ingen kom till skada. Men när något sådant här händer så är det klart man mår dåligt, säger Anders Strömberg.

Vid 03.35-tiden var det 13 brandmän kvar som jobbade med att släcka elden.

– Vi kommer nog att få vara kvar här till förmiddagen. Dock inte med 13 man.

Vad som orsakat branden är i nuläget okänt. Några misstankar om brott finns inte. Det kommer att genomföras en undersökning när elden är släckt och det svalnat.

Villan som förstördes är på ett plan utan källare och byggd någon gång på 1990-talen. Ytterfasaden var av trä.

Kartbilden visar ungefärlig plats för var villan ligger.