Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enormt stöd för helgens välgörenhetsgala

Nu är allt klart för den stora välgörenhetsfesten på Galaxen på lördag.
– Responsen är helt ofattbar, vi är så glada, säger Martina Bergman från välgörenhetsföreningen Hjälptill.nu.

Ett 30-tal föreningar som ställer ut, cirka 15 föreläsare och ett 20-tal band och artister är klara för den allra första Hjälptill.nu-galan på Galaxen på lördag.

– Allt är sponsrat och alla ställer upp gratis, så allt överskott går till mat och hygienartiklar till familjer i Borlänge, säger Martina Bergman.

Redan klockan 09 på lördagsmorgonen kör evenemanget i gång på och omkring Galaxen och pågår ungefär fram till 16. Då finns chans att få veta mer om en massa lokala föreningar som exempelvis Ria, Kvinnojouren och Asylkommittén.

Och arrangörerna utlovar mycket skoj även för barnen med bland annat målarstuga, ballongkonstnär och ansiktsmålning.

– Hela Galaxen kommer att vara fylld med olika aktiviteter. Även Framtidsmuseet kommer att hålla öppet, berättar hon.

Mellan 13 och 16 hålls lite längre föreläsningar inne på Galaxen där man måste ha förbokat en plats. Bland annat berättar Lars Erlman om resan från alkoholist till superatlet. På kvällen, med start klockan 18, blir det galamiddag med underhållning inne på Stora björn. Cirka 20 artister och band ställer upp och spelar.

Kommunalrådet Kenneth Persson och Åke Holm från Fruktkampen är två exempel till på gäster under dagen.

– Det är många dalaartister som till exempel Pelle Lindström. Men även Lars Vikstrand kommer hit som vann melodifestivalen för hemlösa. Entrébiljetter kommer även att kunna köpas direkt vid dörren samma kväll, berättar Martina Bergman.