Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel svensk seger i VM-premiären

Annons

Tre Kronor fick en enkel start på ishockey-VM i Moskva.

Det blev seger över Italien med klara 7_1 (2_1, 4_0, 1_0).

Säsongens poängkung Johan Davidsson, HV71, visade vägen med två mål.

Annars såg det i början ut som om de regerande världsmästarna från Sverige skulle få en jobbig VM-öppning. Italien tog ledningen redan efter 3.07 genom Giorgio de Bettin i numerärt överläge och sedan missade svenskarna ett gyllene tillfälle med spel i fem mot tre i 1.44. Italienske målvakten Andrea Carpano gjorde också några svettiga räddningar i början.

Men sedan Johan Davidsson efter 15.31 trampat in i italiensk zon och skjutit kvitteringsmålet bakom Carpano var det inget snack om saken.

De svenska målen trillade in i strid ström. 2_1 efter en period blev det till 6_1 efter två perioder.

Succékedjan med Johan Davidsson (två mål och två assist), Fredrik Bremberg (1+1) och VM-debutanten Patric Hörnqvist (0+2) visade ännu en gång att de trivs tillsammans och svarade för åtta poäng. Kedjan plockades samman i LG Hockey Games i Globen i februari och har sedan dess varit framträdande. Johan Davidsson har gått bra i Tre Kronor hela säsongen och är landslagets poängkung med 17 poäng (11+6) på 15 matcher.

Övriga svenska målskyttar var Fredrik Emvall, Tony Mårtensson, Jonathan Hedström och Per Hållberg.

Svenskarna kom till spel med hela sju VM-debutanter och bortsett från en lite nervös inledning från exempelvis målvakten Johan Backlund, Timrå, blev det snabbt ordning på det svenska spelet.

Sverige är spelledigt på söndagen och möter Lettland i nästa match på måndag.

TT

Mer läsning

Annons