Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström vill upp i STCC

I helgen är det dags för årets fjärde STCC-tävling, den här gången på Mantorp Park utanför Linköping. Tomas Engström vill ta placeringar i ligan.

Annons

I helgen är det dags för årets fjärde STCC-tävling, den här gången på Mantorp Park utanför Linköping.

Den förra tävlingen på Sturup Raceway för tre veckor sedan bjöd på hårda fajter och har det hårdnat till rejält i toppen av mästerskapet.

Tomas Engström, från Säter, vann ett av heaten i sin Honda och dansken Michel Nykjaer, Chevrolet, vann det andra.

Tomas och hans Honda Racing Sweden kom igång sent med förberedelserna inför årets säsong och i premiären på Mantorp Park blev han poänglös, efter att tekniska problem tvingade honom att bryta.

Det är ett stort försprång att hämta in, just nu ligger Engström sexa, men efter segern på Sturup Raceway är Engström på väg ifatt. 

– Nu är jag sugen på revansch, säger Engström.

– Hondan passar på Mantorp och vi ska vara med och utmana i toppen. Med segern på Sturup visade vi att vi är att räkna med och jag kommer att göra allt för att närma mig toppen av tabellen.

Förarmästerskapet: 1) Johan Kristoffersson, 1 092, 2) Rickard Rydell, 1 043, 3) Michel Nykjaer, 824, 6) Tomas Engström, 627.