Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström klar för STCC

Om en månad är det STCC-premiär på Ring Knutstorp.
En av förarna på startlinjen då är fjolårsfemman Tomas Engström från Säter.
– Det har varit en tuff resa från det att reglementet ändrades i höstas, säger Engström som offentliggjorde sin satsning under torsdagen.

Annons

Han kommer till start under Engström Motorsports flagg, då Honda Sverige har tagit ett steg tillbaka och minskat stödet.

– Honda Sverige satsade stort på STCC och ett samarbete med Tomas Engström under 2012, men eftersom premisserna för mästerskapet har ändrats inför 2013 så väljer Honda att endast vara en mindre sponsor, säger Maria Johansson, PR- och informationsansvarig på Honda Sverige.

Engströms satsning är möjlig tack vare ett fortsatt samarbete med tidigare sponsorer.

– Nu ser vi fram emot en spännande säsong med alla de utmaningar som en ny bil, ett nytt kvalformat och längre race innebär. Vi har mycket kvar innan vi är ikapp de team som redan har ett års erfarenhet av bilarna och upplägget runt tävlingarna, säger Tomas Engström.

Säsongen innefattar åtta tävlingshelger och premiären körs på Ring Knutstorp den 3-4 maj.