Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström brötdåliga trenden

Det mesta har gått emot Tomas Engström från Säter den senaste tiden.
Därför var sjätteplatsen i helgens andra STCC-race som en skänk från ovan.
– Det var sköna poäng och en stor lättnad att få ta målflaggan igen, konstaterade han.

Problemen började redan för två veckor sedan på Jyllandsringen när han blev avkörd och voltade. Motorn blev full av sand och den gick inte att åtgärda, trots att den skickades till England.

Den nya motorn kom sent till Knutstorp och det gick bara inte att få Hondan klar till fredagens kval och testvarven i lördags.

– Grabbarna har gjort ett fantastiskt jobb den här helgen. De jobbade med motorn till klockan fyra på lördagsmorgonen och var i gång igen bara tre timmar senare.

Han fick dispens från tävlingsledningen att köra två testvarv under lunchen före racen.

Han fick starta sist i båda heaten och i det första hade han kört upp sig till en sjundeplats efter tio varv. Det roliga tog slut på varv 14 när motorkylningen gav upp.

I det andra heatet blev det återigen en stark uppkörning till sjundeplatsen, en placering som blev en sjätte till slut sedan Johan Kristoffersson i en VW tvingats bryta.

Trots det åtta inkörda poängen ramlade Tomas Engström ned till fjärdeplatsen i mästerskapet.

– Vi får sikta på att ta tillbaka fjärdeplatsen. Det är det enda vi kan göra. Den nya motorn ska analyseras och nu satsar vi på att komma tillbaka till Solvalla med en riktigt snabb bil med bra balans.

Solvalla är finalen på årets STCC-säsong och där ska den svenska mästaren koras.

Inför finalen har Tomas Engström fem poäng upp till Patrik Olsson, VW, på fjärdeplatsen.

– Det vänder snabbt i den här sporten. Ena helgen är allt botten, nästa helg går allt rätt väg, tröstade han sig med.

Inför finalen är det Rickard Rydell och Michel Nykjaer, båda Chevrolet, och Johan Kristoffersson, VW, som gör upp om SM-guldet.