Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engstrand storspelade i premiären – Mora nollade Djurgården: "Krigade skitbra"

Vallentuna stod för värdskapet, Djurgården för målchanserna och Mora för målskyttet.
När MIK spelade säsongens första match var målvakten, Christian Engstrand, den stora nyckeln till segern.
– Det kändes bra och vi krigade skitbra hela matchen. Vi behöver göra det hela säsongen och det här var en bra start, sa Engstrand till C More efter matchen.

Djurgården, som redan hade en spelad försäsongsmatch på kontot inför tisdagens drabbning, var tidigt det något alertare laget och skapade inledningsvis en handfull halvchanser, där ingen dock var tillräckligt bra för att överlista Christian Engstrand.

LÄS ÄVEN: Moratränaren efter premiärsegern: "Vi växte in i det"

Efter drygt 13 minuter tog istället Mora ledningen i matchen, då hårdföre backen, Erlend Lesund lurade skjortan av en DIF-spelare innan han skickade in en puck, som letade sig hela vägen in i nät.

– Det var ju noll mål förra säsongen, så det var skönt att det kom ett redan nu på försäsongen, konstaterade Lesund för C More i den första periodpausen.

DIF fortsatte att pressa på, hade lite bättre fart under rören och ett högre passningstempo, men kom aldrig närmare än en ramträff av Lukas Vejdemo. Samtidigt fortsatte Engstrand att övertyga i MIK-kassen, då han bland annat nekade Gustav Possler något som såg ut som ett givet mål.

Engstrand hade fortsatt mycket att göra i den andra akten, då DIF trummade på relativt friskt. Man sköt från höger, vänster, från blålinjen och i powerplay, men MIK-målvakten var omutlig i sin bur.

Mora å sin sida stack upp i en del ströanfall, inte sällan dirigerade av nytillskottet Andrew Rowe, men ofta käkades man upp relativt enkelt av försvarande DIF-spelare i den offensiva zonen.

Keaton Ellerby fick ett drömläge att utöka MIK-ledningen tidigt i tredje perioden, när man ställde om snabbt och ordnade ett två mot ett-läge, men istället vände spelet varpå Calle Ridderwall istället var nära att kvittera.

I samma skede åkte Ridderwall på Christian Engstrand och i det efterföljande powerplay-spelet satte Mora sitt andra mål för kvällen, då Andrew Rowe styrde in Sebastian Hartmanns inspel från vänster.

Efter målet kroknade Djurgården, Mora fick klart mer puck, men förutom ett friläge för Alexander Hilmerson så skapdes få högoktaniga målchanser och målkontot var stängt för kvällen.

Djurgårdens IF–Mora IK

0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (13.17) Erlend Lesund (Andrew Rowe).

Tredje perioden: 0–2 (4.32) Andrew Rowe (Sebastian Hartmann) spel fem mot fyra.

Skott: 36–21 (13–8, 14–3, 9–10).