Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Englund skapar storm inför SOK-möte

Annons

Hockeybasen Christer Englund kan tänka sig att slå ihop RF och SOK, och är föreslagen att peta populäre Björn Rosengren i SOK:s styrelse.

Sveriges fem största idrottsförbund _ fotboll, ishockey, skidor, simning och friidrott _ är missnöjda med hur svensk idrott är organiserad och vill ha en översyn. Därför har de lämnat in en gemensam motion till det årsmöte SOK håller på torsdag. En åtgärd kan i förlängningen vara ett slå ihop Sveriges olympiska kommitté (SOK) och Riksidrottsförbundet (RF).

SOK:s ordförande och verksamhetsansvarige Stefan Lindeberg tycker inte en utredning är nödvändig.

Motståndet mot motionen _ och mot Englund som ny styrelseledamot _ är stort inom idrottsrörelsen. Både boxningsförbundet och badmintonförbundet har startat uppror inför torsdagens årsmöte för att låta vice ordföranden Björn Rosengren sitta kvar på sin post.

Badmintonförbundet hävdar att Englund är "i direkt opposition till SOK". Dels via motionen, dels för att han under fjolåret var i fejd med SOK sedan ishockeyn ordnat ett eget firande, med egna sponsorer, då Tre Kronor vann OS-guld. Ett brott mot det olympiska regelverket, enligt SOK.

TT: Hur är din relation till Stefan Lindeberg?

Den förre boxningsbasen Björn Rosengren tänker inte ge upp sin position utan strid, och är på Lindebergs linje vad det gäller motionen:

Christer Englund är förvånad över den stora kritiken mot motionen.

TT

Mer läsning

Annons