Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelsman söker dalkulla

/
  • Simon Evans efterlysning i Facebookgruppen
  • Simon Evans vill gärna träffa dalkullan han mötte på tåget igen.

Han träffade en dalkulla på tåget mot Dalarna, men glömde fråga efter hennes namn.
Nu efterlyser engelsmannen Simon Evans dalkullan i fråga via Facebook.

Annons

I mellandagarna åkte Simon Evans tåg från Uppsala till Falun. Med sig på tåget hade han en vän och under resan hamnade han mittemot en tjej från Dalarna.

– Jag tyckte att hon var väldigt söt, men visste inte hur jag skulle börja prata med henne. Efter ett tag erbjöd jag henne att dela en bit blåbärspaj med mig, vilket hon gärna gjorde. Efter det pratade vi en hel del. Men när hon klev av tåget i Borlänge, för att få skjuts till Falun, hade jag varken vågat fråga om hennes namn eller telefonnummer, säger Simon Evans.

Och där hade historien kunnat sluta. Simon grunnade dock en stund och beslöt sig sedan för att göra ett inlägg i Facebookgruppen "Falun" där han efterlyste tjejen i fråga.

– Jag har länge sagt till mina svenska vänner att det vore perfekt för mig att träffa en dalkulla så att jag får anledning att flytta till Dalarna. Jag tycker att Dalarna är en underbar plats med sin vackra natur. Jag älskar de breda älvarna, skogen och när Siljan har frusit på vintern. Och det verkar vara något av ett centrum för skidåkning, vilket jag har lärt mig att uppskatta. Jag vill tro att jag får möjlighet att flytta hit någon dag, säger Simon Evans, som har bott i Sverige sedan augusti 2011 och nu jobbar som forskare i ekologi vid Uppsala universitet.

Efterlysningen i Facebookgruppen har "delats" flitigt av gruppens medlemmar, vilket Simon uppskattar.

– Jag hade aldrig kunnat tro på en sådan respons! Det känns fantastiskt att se hur positiva människor är kring en liten historia som den här. Jag är verkligen tacksam över alla som har delat min efterlysning. Jag hade inte förväntat mig ett sådant varmt mottagande. Det har fått mig att älska Dalarna ännu mer! säger Simon Evans.

Men än har inte efterlysningen gett något resultat. Dalkullan i fråga lyser mer sin frånvaro.

– Tågresan var den 29 december. Hon är 23 år gammal och var på väg hem till sina föräldrar i Falun för att fira nyår. Hon hade nyligen varit i Österrike och firat jul med sin syster som visst bodde där, säger Simon, som fortfarande hoppas på att komma i kontakt med dalkullan och äta mer blåbärspaj med henne.

– Ärligt talat så skulle jag bli väldigt förvånad om jag hittade henne nu. Hon kan ju ta kontakt med mig via Facebookgruppen "Falun". Men hon verkade vara rätt blyg, vilket förvisso var en av sakerna som jag gillade med henne, säger Simon Evans.

Hör av dig till oss via sms/mms på eller mejla till

Annons