Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Energi sparas på andra sätt

Annons

Per Silléns debattartikel (4/9) föranleder några kommentarer. Sillén tror uppenbarligen att alla människor lever som han gör.

Indragna postlådor innebär för de allra flesta längre väg för att posta brev. Men det går att planera så att man samtidigt uträttar andra ärenden åt samma håll. Majoriteten kan nog gå eller cykla till lådan och alltfler e-mejlar numera. Postens besparing överväger definitivt brevavsändarnas samlade merkostnader.

SJ service som ibland kan vara under all kritik, sparar in mycket pengar på att minska olönsamma turer. Det går i de flesta fall att resa vid annan tidpunkt och den samlade besparingen överväger sannolikt eventuella merkostnader för resenärerna med god marginal.

Jag tror ingen enda datoranvändare köper sin dator primärt för att enbart hantera e-fakturor. Kostnaden för att köpa och driva en dator påverkas inte när man betalar en e-faktura. Besparingen är däremot mycket stor: Inga portoavgifter, inga kuvert och fakturor, man kan betala i förtid om man ska resa bort.

Spara energi gör man på helt andra sätt.

Gunnar Lidman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare