Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vissen budget

Annons

Regeringen har tidigare prioriterat bort miljön med hänvisning till den dåliga ekonomin. Nu när de lägger en expansiv budget så skär de ändå ned på miljön.

Av ett historiskt reformutrymme på 23 miljarder kronor har regeringen i princip inga nya pengar till miljö. Istället sänks anslagen till miljö- och naturvård.

Naturvårdsverket har slagit fast att 14 av 16 miljömål är utom räckhåll. Att skära ned anslagen till miljö- och naturvård är att ge upp. De närmaste åren satsar regeringen ungefär dubbelt så mycket på investeringar i vägar jämfört med järnvägar. Det är en snedvridning till nackdel för både klimatet och alla tågresenärer.

21 procent av ungdomarna 15 – 24 år är arbetslösa. Det är en stor tragedi. En grön omställning av samhället skulle bidra till att skapa många nya ungdomsjobb.  

Jonas Åsenius

ordförande

Miljöpartiet i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare