Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En visionär för det hållbara samhället – Minnesord över Lennart Starrin

Strax före jul nåddes vi av budskapet att Lennart Starrin gått bort. Han gjorde sig mest känd för en bredare krets under 1980- och 1990-talet för sin gärning som mångårig ordförande i byggnadsnämnden i Falun och representant för Centerpartiet.

Annons

Lennart förenade ett starkt engagemang i praktiskt, organisatoriskt arbete med en stark miljömedvetenhet där det inte saknades visionära inslag om det hållbara samhället. Barn, ungdom, kultur och skola låg honom särskilt varmt om hjärtat i kommunpolitiken tillsammans med de frågor som byggnadsnämnden hanterade. Han var en person som var påläst och kunnig, något som han vann respekt för i alla politiska läger.

Vi minns Lennart med tacksamhet och glädje för hans stora insatser och hans positiva syn på att vårt samhälle kan utvecklas i rätt riktning om vi har viljan och kraften att välja mer av hållbarhet och gemensamma tag för att förverkliga våra mål.

Centerpartiets kommunkrets i Falun

Mats Dahlström Ordförande