Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En veteran tar farväl

/

Annons

- Det känns inte minst bra med tanke på allt som hänt på hemmaplan den senaste tiden, säger Hansson som blev pappa för några månader sedan.

Men innerst inne har han en liten dröm: Att få bjuda på ett sista extranummer.

- Kör jag riktigt bra så finns en liten möjlighet att kvala in till världscupfinalen i Bormio. Men då måste mycket stämma, säger Martin som inte känner någon större nostalgi inför avskedsföreställningen på den internationella scenen.

- Nej, inte alls. I de tävlingar jag kommit i mål i vinter har jag varit runt 20:e plats. Och det känns ju ganska bra att sluta som en av världens cirka 20 bästa. Det hade varit värre att sluta som en alldeles hopplös föredetting som inte alls hängde med.

När Martin står vid startgrinden i Kranjska Gora på söndag morgon gör han sin 109:e start i världscupen.

- Med tanke på att jag bara kör slalom blir det ju inte så många tävlingar som för de som åker fler discipliner. Men jag har ju hängt med ganska länge.

Och han behöver inte speciellt lång betänketid för att plocka fram det starkaste minnet från de 13 säsongerna i världscupen.

- Det är naturligtvis tredjeplatsen från Chamonix 1997.

- Jag hade flera fjärdeplatser och femteplatser så att äntligen få komma på pallen var självklart någonting alldeles speciellt.

Två OS-starter och fem-sex VM finns också på den meritlista som nu snart kan summeras.

Kommer du att fortsätta att åka på hemmaplan?

- Jag ska definitivt köra SM i Almåsa. Det känns bra att sluta cirkeln för där körde jag mitt första SM också. Och absolut sista tävlingen blir Mr Lindvallen hemma i Sälen. Det känns ju bra att få sätta definitiv punkt inför alla vänner och bekanta, säger Martin som just nu tränar i Österrike några dagar innan han och de övriga i landslaget åker vidare till Kranjska Gora.

- När jag står där på starlinjen kommer jag nog inte att tänka på att det är sista tävlingen. I så fall är det omöjligt att ta den där topplatsen som kanske, kanske kan räcka till Bormio och finalen.

Fakta: Några fakta om Martin

Namn: Martin Hansson

Född: 12 mars 1975.

Familj: Flickvän Camilla, sonen Julian tre månader, pappa Lasse, mamma Inger, syster Erika.

Yrke: Egen företagare.

Bor: Sälen

Klubb: Sälens IF alpina

Antal världscupstarter: 108.

Antal europacupstarter:103

Personbästa: Världscupen: Trea slalom, Chamonix, Frankrike 1997

VM: Tolva i slalom i Åre 2007 och St. Moritz 2003.

OS: Tia slalom, Turin 2006

Annons