Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vård att vara stolt över

Annons

Landstinget i Dalarnas huvuduppgift är att se till att vår befolkning är pigg och kry. För att kunna göra det behöver vi ha en väl sammanhållen vårdkedja.

Vi behöver ha en bred och välfungerade primärvård, det man behöver ofta ska finnas nära medan specialisterna ska vara samlade på färre ställen.

Den specialiserade vården ska ligga i framkant vad gäller behandlingar, utveckling och medicin. I Dalarna ska vi ha, och har, en vård att skryta om och vara stolt över!

I de privata verksamheterna (företag som drivs med våra skattepengar, men ägs av någon annan än kommun, landsting och stat.) finns ett krav på vinst som exkluderar vissa patientgrupper som till exempel svårt sjuka, multisjuka och kroniskt sjuka patienter det vill säga de som mest och oftast behöver vården! Den offentligt finansierade sjukvården måste vara till för alla, oavsett hälsa och ekonomiska förutsättningar hos den enskilde.

Ulla Back Olsson (S)

landstingsfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare