Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vänsterrörelse med fördomsfulla clowner

Om man tänker på svensk politik som ett landskap är allt omkullkastat.

Ingenting är sig likt. Allting är förändrat. Skyltar som tidigare pekade åt ett håll är nu vända åt andra hållet. Det ösregnar och marken är vattenskadad. Ingen möts längre. Det som tidigare var en samlingsplats för utbyte av tankar, åsikter och livsåskådning är nu ödelagda platser.

Även den politiska skalan är förskjuten. Det är obegripligt hur en tidigare stolt vänsterrörelse kan hålla en man som Ingvar Repaluu under armarna. Att det socialdemokratiska partier ger denna ohederliga antisemit fortsatt förtroende är ett nederlag för inte bara svensk socialdemokrati, utan också för Malmö som stad.

Allt eventuellt gott Ilmar Reepalu gjort för Malmö suddas ut av hans återkommande avsky och okunskap inför och om Malmös judiska befolkning. En groda är en sak. Men att återkommande och över tid ägna sig åt fördomsfull avsky borde få alla lampor att blinka rött. Men icke. Socialdemokraterna har fortsatt förtroende för Reepalu.

Malmö är inte vilken stad som helst. Det är en stad som den ansedda organisationen Simon Wiesentahl-centret avråder judar från att åka och flytta till. Det är i det ljuset man måste se Reepalus återkommande hatretorik.

Möjligen kompliceras frågan av att den politiskt korrekta agendan ihärdigt håller käften om det faktum att det mestadels är muslimer som trakasserar Malmös judiska befolkning. Vänstern har ju sedan länge en viss förkärlek för att blunda när illdåd och missgärningar begås av muslimer. Som om detta innefattade en politisk vänster/höger skala. I deras värld är muslimer vänster och judar höger. Det är den enda rimliga förklaringen jag kan ge åt socialdemokratins ovärdiga handskande av detta ärende.

Svensk vänsterrörelse ger plats åt hatiska och väldigt fördomsfulla clowner. De dansar fram på stora mediala plattformar och de hugger direkt och snabbt så fort något vågar närma sig deras diktatoriska världsuppfattning.

USA skickar viktig diplomat för att ta reda på vad som händer i Malmö. En stad i Sverige där (nästan uteslutande) unga muslimska män trakasserar judar. Vad är det frågan om? Vad är det som händer?

Några mil därifrån, i Landskrona har en flicka, Maria, 19 år under lång tid haft en kniv under kudden om nätterna. Organisationen Tänk Om, som jobbar med hedersmord (men som borde jobba MOT hedersmord) är i kontakt med henne men ingen lyfter ett finger för att hjälpa henne och hon mördas av sin egen bror. Vilken skam. Ingen vänster orkar försvara henne eftersom de rädda för att bli kallad rasister. Sverige borde skydda flickor som Maria. Istället vägrar vi ställa krav och lagstifta mot den här typen av religiös terrorism. De har förverkat all rätt att bo i Sverige. De skulle aldrig ha fått chansen att komma hit. Maria borde ha skyddats och hennes plågoandar, som till sist mördade henne, borde ha skickats ur ut landet.

Det är denna fördomsfria vänster som säger sig slå vakt om de svaga, om de utsatta, om människor i utanförskap. Vilken vacker lögn. Vilken oerhörd skam. Vänstern som jag mött är cynisk, elak, selektivt blind. Vänstern håller antisemiter som Reepalu under armarna. Vilka är det då som ägnar sig åt praktisk solidaritet, vilka är det som faktiskt gör skillnad istället för att prata om att göra skillnad.

Jo, de kristna. När vänster anklagar oss för att vara kristen höger är det i själva verket en komplimang. Vänsterns skam är betydande. Tid för rannsakan och eftertanke kanske? Jag skäms att jag en gång var en av er.

Birro får svar på sin krönika: "Han har blivit det han hatar"