Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En utmärkt comeback

Han avbröt SM-serien på grund av motivationsbrist i fjol.
Nu har Markus Hällbo, Säters MK, återfunnit glädjen och gjort comeback.
– Vi kanske har siktat för högt tidigare. Att åka mindre, lokala rallyn utan press är det roligaste som finns, säger 37-åringen efter segern i Dan Anderssons Minne.

Annons

Han tog hem den fyrhjulsdrivna klassen med god marginal, en minut och 16 sekunder, till tvåan Steen Skodborg, Borlänge MK, och vann även totalt.

– Jag har sysslat med rally sedan jag var 15 år, men faktiskt aldrig tagit en totalseger förrän nu. Det här var verkligen skoj, säger Hällbo.

En förklaring till att första totalsegern låtit vänta på sig är att Hällbo mest tävlat i större sammanhang tidigare.

– Jag har haft mycket kul i SM och var bland annat snubblande nära ett brons ett år. Samtidigt har det inneburit en massa måsten att köra de större tävlingarna. Nu, i Dan Anderssons Minne, kunde jag köra avslappnat och det var fantastiskt roligt, säger Hällbo.

Rallyt innehöll tre specialsträckor som sammanlagt mätte sex mil.

Hur var vägarna?

– Otroligt fina. Förhållandena var perfekta och jag måste ge en eloge till funktionärerna som ställde upp i kylan.

Hällbo låg tvåa efter den första sträckan som vanns av Tobias Johansson, Ludvika MS. Den senare fick dock problem med motorn på andra sträckan och tvingades bryta.

– Synd att han försvann. Vi var av en sväng på första sträckan, men det är nog tveksamt om vi hade tagit Tobias ändå. Han har ju tempo i sig från SM, säger Hällbo.

Trea i fyrhjulsdrivna klassen och fyra totalt blev Tobias pappa, Erik "Eken" Johansson, tävlandes för SMK Hedemora. En annan hemmaförare som imponerade var Christian Gustavsson, Ludvika MS, som segrade i B-förarnas tvåhjulsdrivna klass på en tid som räckte till en fin femteplats totalt.

Frånsett en olycka, som försenade rallyt med omkring 45 minuter, var arrangörerna nöjda med tävlingen som lockade 107 startande.

– Alltid tråkigt när sådant händer, men vi är glada över att det gick bra med de inblandade. De var lite ömma i nacken, men behövde aldrig uppsöka sjukhus, säger tävlingsledaren Johan Eriksson.