Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En uppskattad och omtyckt medarbetare och arbetskamrat – Minnesord över Mats Hansson

Mats Hansson, Falun, har plötsligt avlidit vid en ålder av 55 år. Närmast anhöriga är makan Marie och döttrarna Emma och Sofie.

Vi sörjer Mats Hansson: En uppskattad medarbetare, god vän och empatisk medmänniska som rycktes bort alldeles för tidigt i livet. Tankarna går idag främst till Mats nära och kära, främst hustru Marie och döttrarna Emma och Sofie.

Mats växte upp i Kiruna och efter gymnasieutbildning på hemorten studerade han vidare vid Skogshögskolan och fick sin jägmästarexamen 1988. Mats fick sedan anställning inom Stora Enso Skog och efter några år gick flyttlasset för familjen Hansson söderut till Kristianstad där Mats fått jobbet som produktionschef inom Skogssällskapets södra region.

År 2009 kom Mats till Virkesmätningsföreningen Qbera i Falun. Virkesmätningen är en central del i handeln med skogsråvara till skogsindustrin och intar där en viktig opartisk roll mellan köpare och säljare. I rollen som teknisk chef kom Mats kunskaper och intresse för beräkningar och statistiska beräkningsmodeller att få stor betydelse och han kom i sin yrkesroll att få ett stort erkännande för sina kunskaper och sin goda pedagogiska förmåga vid olika utbildningstillfällen både inom och utanför organisationen.

2016 bytte Mats arbetsuppgifter på nytt och kom då att ingå i Skogsbrukets Datacentrals (SDC) organisation i Sundsvall. Inom SDC hade då ett stort arbete inletts för att förnya Skogsnäringens gemensamma IT-plattform för virkeshandelns processer. Mats kompetens inom fackområdet kom att få stor betydelse i detta arbete. 2019 genomfördes en fusion mellan landets tre virkesmätningsföreningar och SDC till det nya företaget Biometria. Vid sin bortgång hade Mats rollen som ansvarig för de samlade virkesredovisningsfrågorna inom Biometria.

Vi som haft förmånen att få jobba med Mats som medarbetare har högt uppskattat Mats sakkunskaper och förmåga att strukturera de uppdrag han fått att utföra. Mats har på det personliga planet alltid uppfattats som en varm, positiv och vänlig person som alltid gett sig tid att förklara och dela med sig av sina kunskaper och insikter kring de ofta komplexa fackkunskaper han hade. Vi saknar en mycket uppskattad och omtyckt medarbetare och arbetskamrat och våra tankar går just nu främst till Mats familj som alltid haft första platsen i hans liv trots det stora engagemang han uppvisat i yrkeslivet.

Anders Rixon, Peter Eklund, Magnus Hedin och Oskar Cederlöf