Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En trippel – med tango

Annons

Tango Milo, som består av Frida Grundel på sång, Lars-Åke Gustafsson på dragspel och Lars Berggren på bas uppträder i Stjärnsunds kyrka klockan 18 på söndag.

- Vi har spelat och sjungit i olika konstellationer i många år, berättar Frida Grundel, som även har sin familj i Stjärnsund.

Hon har tidigare framträtt med sin egenskrivna musik, som hon beskriver som en blandning av jazz, folkmusik och visa. Under söndagens konsert blir det istället tango för hela slanten, med sånger på både svenska och spanska.

- Jag kommer att berätta lite vad sångerna handlar om. De innehåller ofta små livsöden och berättelser. I den spanska och latinamerikanska traditionen så handlar det mycket om starka känslor, döden och livet. Vad det blev av livet och vad det inte blev, alla besvikelser men också lycka.

Innan konserten, klockan 15, kommer det att hållas en workshop i församlingshemmet med introduktion i tango.

Och efter konserten, klockan 19.30 blir det danskväll i församlingshemmet då Tango Milo ska spela.

Till workshopen måste man anmäla sig i förväg till prästen Niklas Lång, som håller i arrangemanget. Men till danskvällen kan man komma även utan anmälan.

- Man behöver inte komma på alla tre evenemangen utan kan välja som man vill, betonar Frida Grundel.

Behöver man kunna stegen för att våga sig till danskvällen?

- Nej, självklart inte. Alla som vill dansa är välkomna. Och vill man inte dansa så får man också komma förstås.