Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En stor idrottsledare och kamrat har lämnat fotbollsarenan – Minnesord över Torsten Stenqvist

Till minne av Torsten Stenqvist, Säter. En stor ledare, idrotts- och fotbollsutövare samt idrottskamrat har lämnat fotbollsarenan.

Torsten Stenqvist i Säters IF har efter mångårigt ledarskap i vår förening lämnat oss i stor saknad men med många minnen. Minnen som alla SIF:are fortsättningsvis kan förvalta och utveckla till fotbollens bästa.

Torstens motto har alltid varit Säters IF:s bästa oavsett lag, beslut eller individ. Hans förmåga att skapa lagsammanhållning, publikintresse, ekonomi eller matchgenomförande var unikt. Många unga spelare har genom Torstens engagemang skapat intresse för fotboll och utvecklats till goda utövare av fotboll i Säter. Spelare från andra orter har kommit till Säters IF och i de flesta fall tack vare Torstens sätt och engagemang att representera föreningen.

Vi gamla SIF:are har de senaste 15 åren haft regelbundna återvändarträffar då vi samlats och återupplevt gamla matcher och händelser. Torsten var en av initiativtagarna till dessa träffar och han var ofta medelpunkten i dialog och trivsel och kunskapsfrågor då vi träffades.

Torsten var även huvudförfattare till boken om Säters Idrottshistoria 1907- 2007.

Det blir tomt på Säters Idrottsplan när denna stora idrottsprofil inte längre deltar i föreningens verksamhet men vi tror att han finns med oss även framledes från en annan högre läktarplats.

Vi gamla SIF:are tackar Torsten för alla hans insatser och för sitt kamratskap.

Bengt Åke Skötten Johansson