Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En småmysig seger"

– Det var en småmysig seger, men inte en jättemysig.
Så beskriver Falutränaren Tomas Johansson matchen mot Sundsvall, som inte klarade av att hålla tågan uppe i 90 minuter, utan lät Falun ta tre poäng utan större besvär.

Till en början såg det ut att kunna bli en ganska bra fajt mellan Falu FK och gästande IFK Sundsvall. Hemmalaget fick till flera avslut i inledningsminuterna, där bland andra Mohammed Meftah och Carl Villwock skapade lägen, men även Sundsvall hade sina chanser. Ju längre matchen led desto tydligare blev det dock vilket lag som var bäst på plan.

Trots att första halvlek slutade 1–1 var Falun uppenbart starkast, och tränare Tomas Johansson tycktes inte ha oroat sig en sekund.

– Jag tycker att vi kontrollerade första halvlek riktigt ordentligt, sa han efter slutsignal.

Sundsvall är det lag i serien som hittills släppt in flest mål; hela 25 stycken innan kvällens förlust mot Falun. De kom också med få avbytare, och klarade inte av att spela ordentligt i 90 minuter.

Falun tog ledningen i 64:e, och kunde därefter bjuda publiken på en hel del lekfulla fintar och dribblingar (även om en passning kanske varit på sin plats ibland). Sundsvall såg, bortsett från något enstaka ryck, rejält slokna och uppgivna ut sista kvarten.

Riktigt punkterad blev matchen i 84:e minuten, då en Sundsvallspelare fick gult kort och Joel Granberg slog in 3–1 på frispark.

Tomas Johansson är naturligt nog glad att få med sig tre poäng, men menar att de hade kunnat ge mer.

– Jag skulle säga att vi ledde matchen, men inte mer än så. I andra svängde spelet mer, vi såg att de började bli trötta. För oss gällde det att ha tålamod, det man sett av dem förut är att de inte orkat i 90 minuter.

Salim Soud, Mohammed Mefta, Joakim Stenlund och Amir Azrafshan var några av Faluspelarna som underhöll med sina bollkonster, vilket slutligen tog musten ur ett trött Sundsvall.

– Det var kul att se Amir tillbaka i gammal skön form, säger Tomas Johansson.

Sammanfattningsvis en stabil seger av Falu FK, som dessutom bjöd på en del underhållning på Koppis. Ändå saknades skyttekungen Amor Layoni, som fick stå över på grund av skada.

– Vi har haft extremt mycket skador, så utifrån hur det sett ut är jag nöjd med matchen och vår insats, säger Tomas Johansson.