Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En slagen hjälte

Först avgjorde han derbyt med genom sitt 1–0-mål för sitt Falu FK.
Sedan fick Henrik Löfstrand lämna Lindvallen i ambulans.
De första rapporterna talar om ett misstänkt benbrott.
– Jag tror inte att det är bra, säger Falu FK-tränaren Tomas Johansson.

Annons

Det återstod bara minuter av årets första seriederby mellan Korsnäs och Falu FK när olyckan var framme.

Falu FK:s Henrik Löfstrand och Korsnäs Basiru Jagne jagade båda samma boll och gick in i en tuff satsning.

Smällen blev stenhård och Löfstrand blev efteråt liggande på gräset, skrikande av smärta. Där låg han kvar, långt efter att matchen avslutats, tills ambulans anlände till Lindvallen.

– Jag tror inte att det är bra. Kommer man med en sådan satsning, med dobbarna före så kan det bli sådana konsekvenser av det. Jag vet inte hur illa det är, men det är inte bra, konstaterar Falu FK-tränaren Tomas Johansson efteråt.

Vad säger du om situationen?

– Ja... utfallet och hur det ser ut där nere säger väl ganska tydligt vad som hände.

Korsnästränaren Gerhard Andersson:

– Det är jättesynd att det blir så här och det är jättesynd om Henrik. Men jag tycker ändå att båda glider i full satsning. De (Falu FK) menar ju att vår spelare kommer i full fart med dobbarna. Jag kan inte svara på det, för jag har inte kvar situationen i minnet så. Men det är synd om Henrik.

Hela matchen präglades av tufft spel och småfarliga dueller, delvis beroende på derbykaraktären förstås, men det våta underlaget påverkade troligtvis även det en hel del.

– Det small en hel del i matchen. Det är en hög intensitet och mycket känslor. Kommer man in i situationerna en sekund sent, så blir det så där. Och det var ju flera situationer under matchen som var rejält tuffa, menar Andersson.

Ungefär en halvtimme innan den olyckliga incidenten var det annars just Henrik Löfstrand som gjorde matchens enda mål, då han fyllde på i andravåg och relativt enkelt kunde rulla bollen i nät.

Några fler mål föll alltså inte, även om chanser fanns åt båda håll. Närmast för Korsnäs var nämnde Jagne, som nickade klockrent i ribban efter en inspelad frispark.

Vinsten blev dock kostsam för Falu FK. Förutom skadan på Henrik Löfstrand tvingades även Oskar Grönberg kliva av efter bara 40 minuter.

– Han vred knät. Jag har ingen aning om hur illa det är, men det var inte bra det heller. Två tunga skador, men en bra seger i övrigt, konstaterar Johansson krasst.

Falu FK-tränaren vill framför allt framhålla laginsatsen.

– Vi följde den planen vi hade perfekt och fick till det presspel som vi hade pratat om. Vi gör en bra första halvlek och jag tycker att vi för matchen. Andra är väl mer ställningskrig. Jag tycker att vi jobbar på bra i dag, framför allt allihop som ett lag.

Gerhard Andersson:

– Så här kommer matcherna att se ut mot FK. Vi började matchen riktigt dåligt, men sedan fick vi ordning på det. Vi klev ut med gott mod i andra halvlek och i den tycker jag att vi är bättre än dem. De tröttnar, men vi utnyttjar inte vårt övertag på rätt sätt. Vår akilleshäl just nu är att vi inte får in bollen i offensiv box.

Annons