Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig julmarknad

/
  • Torggumman Camilla Collett hade hjälp av nissarna Saga Collett, Linnea Granna och Alice Bladh att sälja de svarvade och julpyntade skålarna som Camillas Bror Michael tillverkat.
  • Tomten hälsade valkommen till julmarknaden på Korsnäsgården.
  • E-type gjorde sin kände namne rättvisa genom att dagen till ära visa sig i scenkostym som ren, här tillsamman med sina nissar Mona Moberg och Karin Nygård.

– Det här ska bli tradition.
Det säger Camilla Collett som hjälpt Korsnäsgårdens nye ägare Britta Östhols-Ernlund att ordna gammaldags julmarknad på gården.
Och en riktig julmarknad blev det.

Annons

Här fanns det mesta man kan önska sig av traktens hantverk, hemslöjd och konsthantverk. Värmande blivande julklappar i fårskinn och stickat ylle väntade på köpare liksom handgjorda smycken av olika slag, svarvade skålar, pynt, hushållsartiklar och mycket annat.

Den som inte hunnit baka lusskatterna fick chansen att inhandla sådana solbröd liksom annat hembakt.

Riktigt hungriga blev nog de flesta som drog in dofterna av de färska kolbullarna som lagades till på plats. Den som hellre villa ha glögg eller kaffe med dopp hade den möjligheten.

Och småttingar som tyckte att de vuxna pratade allt för länge med varandra kunde ta en tur på fyrbente E-type, som dagen till ära hade förvandlat sig själv till ren.

Och det bästa av allt: snart är det jul, sen kommer påsken och midsommar och sen är det snart dags för julmarknad på Korsnäsgården igen...

Annons