Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En riktig julmarknad

– Det här ska bli tradition.
Det säger Camilla Collett som hjälpt Korsnäsgårdens nye ägare Britta Östhols-Ernlund att ordna gammaldags julmarknad på gården.
Och en riktig julmarknad blev det.

Här fanns det mesta man kan önska sig av traktens hantverk, hemslöjd och konsthantverk. Värmande blivande julklappar i fårskinn och stickat ylle väntade på köpare liksom handgjorda smycken av olika slag, svarvade skålar, pynt, hushållsartiklar och mycket annat.

Den som inte hunnit baka lusskatterna fick chansen att inhandla sådana solbröd liksom annat hembakt.

Riktigt hungriga blev nog de flesta som drog in dofterna av de färska kolbullarna som lagades till på plats. Den som hellre villa ha glögg eller kaffe med dopp hade den möjligheten.

Och småttingar som tyckte att de vuxna pratade allt för länge med varandra kunde ta en tur på fyrbente E-type, som dagen till ära hade förvandlat sig själv till ren.

Och det bästa av allt: snart är det jul, sen kommer påsken och midsommar och sen är det snart dags för julmarknad på Korsnäsgården igen...