Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En resa bakåt i tiden

Visst var allt snyggare förr? Både cyklar, mopeder och leksaker kommer nog aldrig att få samma charm.

- Folk kommer och säger att de bär på en fruktansvärd ångest för allt de har slängt i väg, skrattar Bengt Abrahamsson.

Bengt däremot verkar inte slängt en enda pinal han samlat på sig. Var man än vrider och vänder på sig finns prylar av nostalgiskt värde. Pengavärdet vågar jag inte tänka på.

- Det började nog med mina gamla leksaksbilar och nallebjörn jag hade som liten. De har alltid legat kvar någonstans, och när jag till slut inte hade plats för allt så ordnade jag det här, berättar Bengt.

Hela två våningar med allt möjligt finns överallt när man öppnar dörren till Minnesmaskinen. Bengt berättar att alla som går in här kommer alltid ut med ett leende på läpparna. Minnen väcks till liv helt enkelt säger han.

- Det jag vill ha för att komplettera samlingen, om det går, är en cykel av märket Scania eller Vega från 10-talet. Det är en så kallad "upp- och nertrampare" och en sådan saknar jag här, avslutar Bengt.