Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En profil är tillbaka i IFK Ore

Efter två säsonger som tränare i IFK Ore lämnade Mattias Olsson jobbet i Dalarna för ett uppdrag i Olofström i Blekinge.
Jan Huokko tog över Ore förra säsongen.
Men nu är Mattias tillbaka med ett tvåårskontrakt på fickan.
Och det är i det närmaste ett nytt lag som Mattias tagit hand om.

– Det är lättare att säga vilka som är kvar sedan jag var här förra gången. Jag tror det är en fem eller sex spelare, säger Mattias när DT-sporten gör ett besök i Furudal.

Det är lördag förmiddag när vi sitter i solskenet och pratar utanför hockeytemplet i Furudal. Inne i hallen är det full fart.

– Huddinge och Avesta är på läger under helgen med sina juniorer, roligt att de vill komma hit. Här är en bra miljö och vi kan erbjuda bra boende, säger Mattias.

Men nu var det inte Huddinge och Avesta vi skull snacka om utan nya unga IFK Ore.

– Ja, det är i princip ett nytt lag. Den äldste spelaren, Anders Söderström, är 23 år. De yngsta är födda 1994.

Förra säsongen missade Ore Allettan.

Vad har du för målsättning med det här unga laget den här säsongen?

– Det är dumt att inte säga Allettan. Men det krävs mer av laget för att ta det steget. Det är ju unga killar och det tar tid att spela ihop laget. Vi får ge dem lite tid, säger Mattias och tillägger:

– Men de är otroligt träningsvilliga i den här åldern.

Mattias förfogar över en trupp på 19 utespelare och tre målvakter. Men det kan komma in någon till, sade Mattias.

Och det gick bara ett par dagar efter vårt möte så dök ett par slovaker upp i Furudal, backen Jan Duben och forwarden Dominik Michalica. Två unga killar som kan spela i både J 20-laget och a-laget.

Duben spelade förra säsongen i Falun.

– Skador kan komma och någon kanske flyttar för jobb eller studier. Division 1 är en svår nivå. Vi har inte den ekonomi som de allsvenska lagen. Men jag är imponerad att det finns ett division 1-lag på ort som Furudal med 500-600 invånare.

IFK Ore möter Hedemora borta i seriepremiären på söndag.

– Hela sommaren går man väntar på de första träningsmatcherna. Efter tre träningsmatcher längtar man till att få spela om poäng. Det som är kul med den serien är att det är fyra dalalag, vi, Hedemora, Falun och Borlänge.

Förra säsongen avslutades i viss turbulens då tränaren Jan Huokko inte var nöjd med hur föreningen sköttes.

– Ja, det var lite turbulens och rubriker i tidningarna. Jag har inte pratat så mycket med Janne och jag har lagt det där bakom mig. Ingen idé att grotta ner sig i det som varit, säger Mattias och går in i hallen för att köra ett pass med sitt unga gäng.