Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En pressad klubbdirektör

Under tisdagen hade Mora IK:s klubbdirektör ett möte med tränaren Harald Lückner om lagets prekära läge i tabellen.
Några revolutionerade är inte aktuella i dagsläget, enligt klubbdirektören.
– Men vi jobbar hela tiden för att vi ska bli bättre, säger Hermodsson.

Det var en något pressad klubbdirektör som DT fick en kort pratstund med under tisdagen. Det har snart gått en månad sedan han tillträdde på sin nya post och det är ingen lätt start Hermodsson fått på sitt nya jobb.

– Visst är det en pressad situation, det är det för alla i klubben, konstaterar Peter.

– Alla vill se förändringar, inte minst våra sponsorer. Men vi som sitter på informationen måste agera med eftertanke, det här handlar ju också om ekonomi.

Rastislav Pavlikovsky har bara kvällens match mot Almtuna samt hemmamatchen mot Bofors kvar, sedan blir det elitseriespel med AIK för slovaken.

Någon ersättare till Pavlikovsky är inte aktuell, enligt Hermodsson.

– Inte i dagsläget i alla fall. Klart vi tittar, men det finns inte så mycket "där ute". Visst kanske det finns något guldkorn, men har de inget lag redan finns säkert någon anledning till det.

– Om vi är intresserad av någon, ska det vara en som verkligen lyfter laget. Och om vi hittar någon spelare, så måste vi söka extra pengar hos våra sponsorer. Vår kassakista är begränsad.

I fjol kom Patrik Ross in när det gick tungt. Men någon förändring på ledarsidan, för att få in en ny röst i båset, är inte aktuellt.

– Vi har möten och vi försöker med alla medel få det hela att bli bättre. Killarna är inte nöjda och båda Harald och Lasse (Ivarsson) är frustrerade över situationen.

– Det finns ett stort engagemang i det här och det är förstås bra. Vi försöker hitta lösningar och vi jobbar mer med det här än folk tror, vill Peter Hermodsson ha sagt.

– Och det är ju ändå grabbarna på isen som ska göra det, de är ju ändå proffs, tillägger han.

När det gäller Christoffer Bengtsberg har man ännu inte kommit till någon lösning gällande målvakten.

– Han är fortfarande kontrakterad av Mora IK, konstaterar Hermodsson kort.