Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En pinsam förlust för Leksand

Leksandsspelarnas första besök i Arena Polarica blev ett brutalt uppvaknande. Insatsen på isen och förlusten med 2–4 mot nykomlingen Asplöven var direkt pinsam.
– Vi tappade koncepten, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Det blev en ganska avslagen och händelsefattig inledning på matchen, där inget av lagen förmådde skapa något tryck framåt.

Ju längre perioden led, desto mer av spelet tog Leksand över och utan att på något sätt briljera, så skapade laget ändå några skapliga målchanser.

Filip Forsberg fick ett mål bortdömt för hög klubba och i stället var det Asplöven som kunde göra periodens enda mål när Juha Silvander hittade rätt efter 16.03.

Efter en blek första period fick Leksand en bra start på den andra perioden när Michael Raffl, fri från högerkanten, kunde göra 1–1 efter 2.41.

I det läget trodde alla att Leksand skulle ta över matchen och gå ifrån i målprotokollet, men det blev precis det motsatta.

Håglösa och stillastående Leksandsspelare blev lätta byten för hemmalaget som i spel fyra mot tre satte 2–1-målet efter 9.34.

Mindre än två minuter senare ökade Asplöven på till 3–1 genom John Westin, som fick pucken till skänks av Leksandsbacken Patrik Hersley.

Leksand fick strax därefter chansen i numerärt överläge, men där var det närmare ett 4–1-mål för Asplöven än en reducering för Leksand.

I den tredje perioden kom Leksand i alla fall upp i en anständig nivå i spelet och under de fem första minuterna hann Johan Ryno och Jacob Blomqvist med att missa varsitt friläge.

Leksands spel var dock fortfarande på en alldeles för låg nivå, vilket bara åtta skott på mål i slutperioden, när en intensiv jakt på reducering och kvittering borde ha pågått, vittnar om.

I ett desperat försök att nå ikapp Asplöven plockades målvakten Erik Hanses ut efter 18.03, men bara 20 sekunder senare satte Lucas Sandström, förra säsongen i Leksandströjan, 4–1-pucken i tom kasse.

Tycker du att arbetsinsatsen från dina spelare är godkänd?
– Det finns vissa saker som vi inte är nöjda med, men det är inget jag går ut i media med. Vi analyserar och diskuterar det internt inom gruppen, säger  tränaren Andreas Appelgren.