Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En omställning att börja med 70 öre

Per Almén skrev (1/10) om MP-förslaget att höja bensinpriset med 70 öre litern. Kommer de 70 öre i bensinprishöjning göra att du kommer att åka mindre med bilen och släppa ut mindre koldioxid, så är ju syftet med höjningen nådd. Tycker du dessutom att priset är så högt så att du går ihop med grannen eller arbetskamrater för att samåka har syftet gett ännu en positiv effekt.

Du kan gå ännu ett steg längre och köpa en elbil. Billig i drift om det är grön el. Det är bara bra om långtradarna försvinner från våra vägar. De släpper ut mycket koldioxid, förstör vägarna och är inblandade i många olyckor. Tåg är ett bättre alternativ om de går på grön el.

Att åka på charterresa är ingen mänsklig rättighet. Brukar du åka varje år, åk vart femte år i stället, stanna hemma eller åk tåg. Vi måste minska på flygtrafiken som är en riktig utsläppsbov. Resurser måste satsas på att utveckla alternativ till bensinen och olja på ett eller annat sätt som inte förstör vår jord. Då måste alla hjälpa till. Även du.

Röstar på MP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare