Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny trädgårdsmässa tar form i Tällberg

När trädgårdsmässan i Rättvik la ned för ett tag sedan skapades ett tomrum i Dalarna för de växt – och uterumintresserade. Enligt arrangören har intresset för den nya mässan i Tällberg varit överväldigande.
– För oss var det viktigt att hitta en plats med rätt känsla och det tycker jag verkligen att vi har gjort, säger Peter Isaksson som är projektledare och arrangör för Trädgårdsmässan i Tällberg.

Sommaren närmar sig med stormsteg och med det följer arbetet att hålla rent och snyggt i trädgården. Kanske har man kvar gamla projekt att slutföra från i somras, nya idéer som ska förverkligas under en gassande sol och ett kallt glas saft på verandan, eller så är du i allmänhet bara intresserad av trädgård och uterum. Om du svarat ja på något av ovanstående bör du göra ett besök på Trädgårdsmässan i Tällberg där vi hittar en inlevelserik omgivning och en arrangör med stor passion och hjärta.

Att intresset för den nya mässan är stort råder det inga tvivel om. Utställare från Estland, Finland och Tyskland har visat intresse för mässan och är enligt arrangören redan preliminärt bokade till nästa år.

– Vi vill bättre för varje år som går, förnyelse är bra och det är tråkigt att fastna i ett mönster där någonting upprepar sig gång på gång. Vi vill växa på ett sätt som harmoniserar, vi får ta det lite som det kommer, från år till år, säger Peter.

Peter gick in i väggen och blev sjukskriven. Han är noga med att påpeka att han inte vet hur han skulle ha klarat av att få ihop mässan utan de människor som han har runt omkring sig. Han menar att de har gjort ett fantastiskt jobb att hjälpa honom igenom den svåra tiden.

– Efter en omstart i livet så sålde jag lägenheten i Nacka Strand och köpte ett 100 år gammalt hus i Borlänge. Jag bor där med min äldsta son, säger Peter Isaksson.

Peter säger själv att han inte är någon trädgårdsexpert men hans bästa tips för trädgården i sommar är att låta gräset ligga kvar när man klippt det, det fungerar som en typ av gödsel. Man ska även gödsla gräsmatten tre gånger per år om man har problem med ogräs eller mossa, en gång i maj, en gång i juli och en i september.

– Jag har en mjukare tanke med det hela. Jag vill sätta trädgården i centrum för människan att återhämta sig men också till att få ny inspiration.

– Min egen trädgård har fungerat som rehabilitering för mig. Jag kan ligga där ute i timmar ibland, säger Peter.