Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny fars på gång

Den 4 januari nästa år ska Teaterslaget framföra pjäsen Trassel av Ray Cooney på teaterscenen i Teaterhuset på Köpmansgatan.
Det rör sig om en tempoladdad fars där handlingen är förflyttad till Ludvika.

Det tio personer stora ensemblen kom i gång med repetitionerna i augusti. Än återstår några månader innan det är dags för premiär.

– Det är först nu som vi känner att saker och ting börjar falla på plats. Replikerna sitter bättre, kostymerna är klara, och scenen har börjat byggas, säger Linda Byman, som regisserat pjäsen tillsammans med William C Woxlin.

Pjäsen handlar i korthet om Rikard Wilson. En politiker för det Moderata samlingspartiet som har inlett en otrohetsaffär med partisekreteraren Jane. Jane har nyligen gift sig med Ronnie som fattar misstankar mot sin äkta hälft, och som anlitar en privatdetektiv Jakob, för att luska ut hur det verkligen ligger till.

Teaterslaget har tidigare spelat upp flera Ray Cooney pjäser på Teaterhuset på Köpmansgatan. Precis som i de tidigare Cooney-farserna är handlingen förflyttad och förlagd till hemtrakten.

Vi har gjort vår egen tolkning av uppsättningen. Jag försöker undvika att kolla för mycket på det ursprungliga manuset för att det ska bli något helt eget. Det brukar jag även råda de andra skådespelarna till.

Det handlar väldigt mycket om förväxlingskomik där det även finns möjligheter att improvisera, tillägger William C Woxlin.

Både Linda Byman och William C Woxlin tror och hoppas att pjäsen ska locka folk när den väl går av stapeln den 4 januari.

– Det händer faktiskt en hel del i det här huset, men det verkar som att folk inte riktigt har fattat det, säger Linda Byman och William C Woxlin nickar instämmande.

Under december månad i Teaterhuset på Köpmansgatan står även två andra teaterpjäser på tablån. Ungdomsgruppen Los Moscos sätter bland annat upp sin egen version av Charles Dickens julsaga.