Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En möjligheternas väg"

Gagnefs företag ser möjligheterna med en Europaväg, E16, utanför knuten.
Det berättade kommunalrådet Sofia Jarl (C) under måndagseftermiddagens invigningsceremoni vid rastplatsen i Djurås.

Ledningen för fönsterkoncernen Mockfjärds har tidigare uttryckt tillfredsställelse över att vägen utanför kontoret i Mockfjärd får Europavägsstatus.

– Det är bra att finnas vid en Europaväg och på andra platser där vägar fått Europavägsstatus har det varit positivt för företagen vid vägen, förklarade vd:n Tommy Larsson när han kommenterade namnändringen.

Under måndagens invigningsceremoni konstaterade Sofia Jarl att E16-satsningen bidrar till att göra Gagnef mer attraktiv som företagarkommun och hon nämnde OKQ8:s station i Djurås.

– Den har fått ett rejält ansiktslyft och är en station som koncernledningen satsar på i och med beslutet om E16, konstaterade hon.

I sitt tal påpekade hon också att invånarna i Gagnefs kommun är vana att resa och pendla och pekade på att det sker 130 avgångar per dag från Djurås tågstation, som just nu får en längre perrong för tre miljoner kronor.

– En satsning på kommunikationer är välkommen och E16-satsningen är en investering som kommer att löna sig, fortsatte hon och påpekade att rese- och pendlingsvanan och -möjligheterna bidrar till att Gagnef i dag har den näst lägsta arbetslösheten i länet och dessutom rankas som den bästa boendekommunen i Dalarna.

Innan hon tillsammans med Ingmar Freij, regionchef vid Trafikverket, symboliskt avtäckte en ny vägskylt slog hon fast att Gagnef ligger mitt i Dalarna och är en viktig knutpunkt, vilket också är bra för det differentierade näringslivet.