Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En match där pojkar mötte män

Annons

Förväntningarna fanns förstås där hos spelarna i IBF Falun inför Superligapremiären.

Men matchen, mot topptippade Caperiotäby, blev ett brutalt uppvaknande.

Visserligen blev gästernas segersiffror för stora sett till matchbilden och tre av målen kom också under matchens sista 67 sekunder, men likt förbannat lyste iskalla 4–10 på resultattavlan efter matchen.

Siffror som aldrig går att snacka bort.

I alla bollidrotter vinner i stort sett alltid det lag eller den spelare som gör minst misstag – så även i innebandy och så även i matchen mellan IBF Falun och Caperiotäby.

IBF-spelarna bjöd på åtminstone tre–fyra av gästernas mål och mest uppseendeväckande var misstaget i numerärt överläge vid ställningen 3–5 i den tredje perioden.

Danne Bron-Sundbom och Patrik Hagberg tackade och tog emot för gåvan och kunde ensam med Johan Rehn i IBF-kassen enkelt göra 6–3 för Täby.

IBF Falun kan i sina bästa stunder besegra Storvreta, Warberg och Caperiotäby, men då måste i stort sett allt stämma.

Täby vinner normalt sju av tio matcher mot Falun och i premiären spelade laget gediget utan att glänsa, drog ner bolltempot och utnyttjade hemmaspelarnas misstag.

Täby spelade som män, IBF Falun som pojkar – det kostade hemmalaget poängen och blev en nyttig påminnelse att det fortfarande skiljer en del upp till de bästa lagen i Sverige.

Andreas Lundmark sa det rakt ut på presskonferensen efter matchen att laget saknade Eric Björk (som besvärats av halsfluss och bara spelade i numerära överlägen i slutperioden) och Ciya Hajo (knäskadad) väldigt mycket och det är bara att hålla med honom.

Trots den svaga premiärinsatsen är jag inte orolig för IBF Falun. Laget kommer att växa med tiden och ta sig till SM-slutspel.

Täby har jag själv tippat som vinnare av både Superligan och SM-guldet och inom de egna leden är man inte rädd för favorittrycket.

"Vi har ett bra lag, en bra trupp och målet är att vinna guld", sa Täbytränaren, Magnus Jäderlund, efter matchen.

Annons