Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En mardröm att fraktas till akuten

I dag vet vi att vårt lasarett, med trygg och nära sjukvård är ett minne blott. Men som det fungerar i dag, kan vi inte ha det! En akutmottagning med narkosläkare, kirurger, medicinläkare och röntgen är ett måste för en stad i Ludvikas storlek.

Jourmottagningen är bra. Har man tur finns det någon stafettläkare som är specialist. Men att fraktas till akuten i Falun är en mardröm.

Orimliga väntetider, patienter skickas hem utan möjlighet till transport, ibland mitt i natten, utan diagnos av förmodad blodpropp för att beordras tillbaka nästa morgon för att röntgen var stängd och patienten ifråga har mycket ont och har ingen bil.

En annan patient med förmodad hjärtinfarkt med mycket värk fraktas i ambulans till Falun. Där ställs diagnosen ej hjärtinfarkt, men vad den fruktansvärda värken beror på tar man inte reda på. Patienten blir strandsatt, får hämtas hem av en granne.

Men det finns politiker som kämpar. Jag ska ta reda på vilka de är och snart är det val igen. Vi måste göra någonting, det är våra skattepengar, som används till att frakta oss fram och tillbaka till Falun.

Rita Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare