Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En man i 20-årsåldern åtalas för en rad brott

Den 20-årige mannen åtalas på sammantaget i tiotal olika punkter och det handlar om allt mellan olaga hot, misshandel, stöld och narkotikabrott. En man i 50-årsåldern ingår i samma åtal, men där handlar det om misshandel och hot riktat mot 20-åringen.
Förhandlingen i Mora tingsrätt kommer att hållas nästa vecka.

Annons

Den 20-årige mannen ställs nu till svars för en rad brott begångna under perioden februari 2011 till och med hösten 2012.

Under februari 2011 har 20-åringen misshandlat en person vid Smedbergsskolan i Vansbro genom att tilldela honom flera knytnävsslag mot huvudet, dels när målsägaren stod upp och dels efter att fallit omkull till marken. I samma veva har han skickat ett sms till 50-åringen och där påtalat han skulle döda honom och om han skulle komma i närheten "skulle puffran komma fram".

I samma veva har 50-åringen hotat 20-åringen genom att tala om för honom att han hade för avsikt att skada honom. Genom uttalandet "han kommer att få svårt att peta sig i näsan med bruten arm" har hotet understrukits.

I mars samma år har 20-åringen stulit en bil av 50-åringen och i början av april misshandlar 50-åringen den 20-årige mannen i närheten av hans bostad. Samtidigt har 50-åringen uttalat hotet att han skulle döda 20-åringen.

Till detta kommer tre fall av narkotikabrott under 2011 och en misshandel. I januari 2012 försöker 20-åringen göra ett inbrott i värdshuset Flottaren, men det avbryts efter att det kommit folk till platsen.

Sommaren 2012 misshandlar 20-åringen en man i Dala-Järna genom att tilldela honom flera knytnävsslag. I september stoppas 20-åringen i en bil i Borlänge i en bil som han använt utan lov. Han är dessutom kraftigt påverkad av alkohol och saknar dessutom körkort..