Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man i 20-årsåldern åtalas för en rad brott

Den 20-årige mannen åtalas på sammantaget i tiotal olika punkter och det handlar om allt mellan olaga hot, misshandel, stöld och narkotikabrott. En man i 50-årsåldern ingår i samma åtal, men där handlar det om misshandel och hot riktat mot 20-åringen.
Förhandlingen i Mora tingsrätt kommer att hållas nästa vecka.

Annons

Den 20-årige mannen ställs nu till svars för en rad brott begångna under perioden februari 2011 till och med hösten 2012.

Under februari 2011 har 20-åringen misshandlat en person vid Smedbergsskolan i Vansbro genom att tilldela honom flera knytnävsslag mot huvudet, dels när målsägaren stod upp och dels efter att fallit omkull till marken. I samma veva har han skickat ett sms till 50-åringen och där påtalat han skulle döda honom och om han skulle komma i närheten "skulle puffran komma fram".

I samma veva har 50-åringen hotat 20-åringen genom att tala om för honom att han hade för avsikt att skada honom. Genom uttalandet "han kommer att få svårt att peta sig i näsan med bruten arm" har hotet understrukits.

I mars samma år har 20-åringen stulit en bil av 50-åringen och i början av april misshandlar 50-åringen den 20-årige mannen i närheten av hans bostad. Samtidigt har 50-åringen uttalat hotet att han skulle döda 20-åringen.

Till detta kommer tre fall av narkotikabrott under 2011 och en misshandel. I januari 2012 försöker 20-åringen göra ett inbrott i värdshuset Flottaren, men det avbryts efter att det kommit folk till platsen.

Sommaren 2012 misshandlar 20-åringen en man i Dala-Järna genom att tilldela honom flera knytnävsslag. I september stoppas 20-åringen i en bil i Borlänge i en bil som han använt utan lov. Han är dessutom kraftigt påverkad av alkohol och saknar dessutom körkort..

Annons