Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En liten minibio i kulturhuset

Fram till den 26 oktober går det att besöka en liten minibio med två bekväma platser samt välja mellan 28 animerade filmer att titta på i utställningshallen intill Mora Kulturhus entré.
Enligt kulturintendenten Imola Mokos var det Riksutställningar som tog fram filmprogrammet Animationsinvasion för några år sedan.

– Syftet var att ge en överblick över det över det konstnärliga uttryck, som präglar animerad konstfilm.

Med Sveriges konstföreningar som mellanhand är nu utställningen ute på turné runt om i landet och under oktober månad är Mora värd för utställningen.

Den mobila möbeln "Show Unit" har möblerats in i entrehallen. Genom enkla knappsystem går det lätt att välja mellan de animerade filmerna.

Filmprogrammet innehåller 28 filmer som ger en bra överblick över det konstnärliga uttryck som präglar animerad konstfilm idag. På ett gränslöst och experimenterande sätt inspireras konstnärerna av och refererar till populärkulturer som film, dataspel och musikvideo.

Lars Arrhenius, Cecilia Lundqvist, Peter Larsson och Klara Swantesson är några av de 23 medverkande konstnärerna.