Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lekpark mot barnfetma

Annons

Barnen och jag hade en fantastisk dag i söndags i lekparken i Rättvik. Det var många barn och föräldrar där. Barnen började direkt leka och prata med andra helt okända barn i varierande åldrar. Även föräldrar småpratade med varandra.

Efter många timmar var det, mot barnens vilja, dags att åka hem till Leksand igen som inte har någon lekpark. I Leksand såg jag inga barn ute. Är de inne och tittar på tv? Är de hemma och väntar på barngymnastiken som börjar klockan 16.00? Det är ett givande och tagande kommuner emellan.

Tills för några år sedan fanns inget badhus i Rättvik. Då åkte Rättviksborna till Leksand och badade. Tills nyligen fanns ingen konsumentrådgivning i Leksand. Då ringde Leksandsborna till grannkommunernas konsumentrådgivning.

Fortfarande finns ingen lekpark i Leksand så småbarnsföräldrarna åker till Rättvik. En alarmerande stor del av Leksands femåringar är överviktiga, som det berättades om på barnfetma föreläsningen i kommunhuset. Kommunen lovade då att ta sitt ansvar. Så vad väntar kommunen på?

Something for nothing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare