Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kunnig ingenjör som deltog i det komplicerade bygget av Aqua Nova – Minnesord över Göran Gustafsson

Våran mångårige kollega / tidigare arbetskamrat Göran Gustafsson har efter en tids sjukdom lämnat jordelivet under mellandagarna och våra tankar går till hans närmaste.

Annons

Göran växte upp utanför Linköping, och efter sin utbildning inom Husbyggnad på Berzeliusskolan under åren 1975-1979, började han sin ingenjörsbana vid J&W-kontoret i staden, för att sedermera fortsätta vid ett av Aluminium-företagen utanför Linköping.

När konjunkturen vände upp efter ett antal tunga år vid 90-talets första hälft, lockades Göran till Borlänge och var en del av (J&W) WSP här i Dalarna sedan 1996. Görans ingenjörskunnande blev snabbt uppskattat, och den nitiska noggrannheten blev något som kontoret kom att lita på. Komplicerade konstruktioner och komplicerad teknik, då var Göran som bäst. Att som ingenjör inte bara lösa problemen i teorin, utan att även se framför sig att det även går att lösa praktiskt var en av Görans absoluta styrkor. Bland annat var Göran delaktig i många av alla projekt vid Kvarnsvedens Pappersbruk, men även det ytterst komplicerade bygget av Aqua Nova vid Maserhallen.

Göran var även en uppskattad lagspelare i de olika korplag som kontoret mönstrade, och då framförallt i innebandy och fotboll. Hans passion för fotboll levde vidare, trots hans uppbrott från hemstaden där han spelade seriefotboll under många år.

Göran var mycket intresserad av att vara ute och resa, och många blev resorna till andra länder som han gjorde. Han var även väldigt allmänbildad, och hans Östgöta-dialekt – trots alla år i Dalarna – var stark och kunde höras vid fikabordets alla diskussioner genom åren. Åren där vi hade förmånen att ha Göran som arbetskamrat.

Saknaden är stor bland medarbetarna och tidigare kollegor.

Göran blev 60 år gammal.

Anders Efraimsson, WSP

Jonas Johansson, WSP

Christer Rydén, WSP

Hubert Ekvall, WSP

Christer Sjöberg, WSP

Magnus Norberg, WSP

Lena Hahne, WSP

Lars Jahncke, tidigare kollega

Olof Gustavsson, tidigare kollega

Björn Nilsson, tidigare kollega

Martin Ullgren, tidigare kollega

genom

David Karlsson, tidigare kollega