Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En Kopitar på plats

En Kopitar är redan klar för Mora IK. Vid en lockout i NHL finns chansen att få två bröder Kopitar i laget.
En som inte skulle ha något emot en NHL-lockout är Gasper Kopitar.
– Vi har aldrig spelat tillsammans, så visst vore det kul om vi fick göra det här, säger den fem år yngre brodern om familjens Stanley Cup-mästare.

Om en dryg vecka är det meningen att Anze ska besöka Gasper i dennes nya klubb. MIK värvade 19-årige Kopitar, men kommer de styrande i världens största liga inte överens finns chansen att Mora får storebror Anze "på köpet".

– Ett önsketänkande, men det är klart vi ska göra det vi kan om det är så att det blir lockout där borta, säger MIK-tränaren Patric Wener om möjligheten att få Los Angelesstjärnan i sitt lag.

Att ha en yngre bror till en världsstjärna har visat sig vara lyckosamt tidigare. När Marcel Hossa 2004 skrev på för Mora IK, bidrog det till att även NHL-stjärnan Marian Hossa kom hit.

En väsentlig skillnad då var att Mora var ett elitserielag med betydligt större ekonomiska muskler jämfört med i dag.

Weners hopp står till att lillebrors dragningskraft är större än Anzes hunger efter pengar.

– Vi har tränat ihop, men aldrig spelat i samma lag. Det vore förstås kul om även Anze, vid en eventuell lockout, spelar här, säger Gasper.

Mora är den snart 20-årige slovenens första svenska lag, men det är inte första gången han är i Sverige.

– När brorsan spelade i Södertälje (2004-06) hälsade jag på honom tre gånger.

Liksom storebror har Gasper tillbringat de senaste säsongerna på andra sidan Atlanten, men då i juniorligor.

– Men nu är jag där jag hör hemma, säger han om sitt nya lag.

Men varför Mora IK?

– Jag har pratat med slovener som spelat i Sverige och de säger att allsvenskan är en bra liga. Bland annat har Robert Kristan (MIK-målvakt 2008/09) berättat att Mora är en bra klubb och en bra stad att bo i.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är kanske ingen större målskytt, men brukar peta in någon retur ibland. Min främsta egenskap är annars det defensiva spelet, säger den högerskjutande högerforwarden.

Återstår att se om Gasper får storebror Anze vid sin sida.