Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En konst mellan ett och noll

Det vilar ett stilla lugn över utställningen Galleri Hörnan. Men det är bedrägligt. Meggi Sandells konst är allt annat än en paus för tiden.

Med tusch, papper och textilier fångar Meggi Sandell in processer, minnen och klär den i svartvita rörelser.

Jacquardstickningen i Tills allt försvinner ger prov på detta. En startruta till en film överförd till trikå, där en tråd sakta repar upp mot det oundvikliga slutet. I Reflektion i samma material speglas ett annat skeende, kanske ser vi ut från ett fönster. Deformationen i kamp och som befrielse.

I tusch-sviten Minne 1-3, samlas vita fält i kluster, som ögonblicksbilder i tilltagande eller på väg till sin upplösning in i det svarta.

Tidsaspekten råder även i utställningens enda skulptur Genväg, i samarbete med Mikael Adle. En trappa utan trappsteg, lockar både till en kraft- och tidsbesparing med ett leende.

Meggi Sandell har en magisterexamen i textilkonst från HDK i Göteborg. Hennes materialval är medvetet. I skapandeprocessen stimuleras hon av motståndet i det underdog-perspektiv textilarbete ger i Sverige.

Likt Jacquardsmaskinens stickningar är Sandells arbete ett spel av eller på, om ett eller noll, med tiden som livet och dödens eviga mäklare. Konsten ligger någonstans däremellan.

Utställningen på Galleri Hörnan pågår till och med den 20 augusti.