Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En konferens med överrepresentation

Vid en årligen återkommande konferens "Socialchefsdagar" i Stockholm deltog 564 personer från landets kommuner. Av dessa var 18 från Falu kommun enligt uppgift av en deltagare från en annan kommun.

Sverige har 290 kommuner. Om varje kommun skulle sända två deltagare skulle det totala antalet deltagare bli 580. Om vi leker med tanken att kommunerna hade haft deltagare i konferensen efter antal invånare skulle Göteborg ha haft cirka 160, Malmö 90, Uppsala 70, Linköping 54 och Stockholm 440 deltagare. Utan att ta till överord kan man säga att Falu kommun var överrepresenterat vid konferensen.

Min erfarenhet är att, vid konferenser av det här slaget, deltagarna får dokumentation av föredrag etcetera. Således hade det varit möjligt att på ett enkelt sätt delge kolleger information vid hemkomsten.

Vad det hela har kostat i rena utgifter, (resor, dagtraktamenten, hotell, konferensavgifter etcetera) förutom uteblivna arbetsdagar på hemmaplan, skulle jag vilja får uppgift om av dem som styr Falu kommun.

Ulf Elgemyr

före detta kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare