Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kommun som satsar

Eva (1/11) och Thomas (2/11) har synpunkter på den investering som behöver göras på Domnarvsvallen. När kultur och fritidsnämnden beställde en utredning, var budskapet tydligt, inga ytterligare kostnader eller ringa.

Utredningen säger att föreningarna som har ambitioner att spela i elit får vara med och bekosta genom ökade planhyror. "Thomas" har rätt i att det finns en risk att inget lag spelar i de högre serierna, men den är spridd över 35 år. Risken/förhoppningen att något lag spelar i högre serie än superettan finns ju också. Vad slutnotan blir vet vi inte då fullmäktige har beslutat upphandla upprustning. Att spekulera i 100 miljoner som Thomas gör är inte troligt. När upphandlingen är gjord får fullmäktige ta beslut.

I övrigt vad gäller kultur och fritidsnämnden har vi en minskad ram för 2013 att förhållas oss till. Då har vi tittat på lösningar som bland annat Mellsta.

Satsningen på Norra Backa är en investering för Borlänge, som jag är övertygad om att det kommer att ge mångfalt tillbaka. Jag är glad att jag bor i en kommun som växer och att det investeras.

Ola Brossberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare