Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En känslosam avskedsföreställning för DTM-profilen: "Vill tacka Mattias för allt han gjort"

Med över 200 race, 25 vinster och två titlar är Mattias Ekström en av de största profilerna i DTM-historien. Men hans sista framträdande i serien handlade inte om att jaga segern.

Annons
Mattias Ekström och Auditeamet sträcker nävarna i luften för en unik karriär i DTM.

Visserligen ledde Mattias Ekström faktiskt sitt allra sista race ett tag. Men det var främst för att han var sist av alla in i depån för att byta däck.

Han körde inte om segern den här dagen och det spelade ingen roll. Det handlade om något helt annat.

Trots att Audi hade ett lyckat race med Mike Rockenfellers upphämtning från nionde till andra plats som höjdpunkt, hamnade de framgångarna i skuggan av Mattias Ekströms avskedsföreställning.

Det var ett känslofyllt farväl där teamet hade klätt sig i Sveriges färger inför loppet och ett stort antal fans, inklusive Audis VD Rubert Statler, satte sin signatur på motorhuven på Ekströms bil.

Audis VD Rupert Stadler sätter sin signatur på Mattias Ekströms bil. Foto: Audi Communications Motorsport/Michael Kunkel

Ekström delade också ut 1 219 kepsar från sin partner Red Bull, samma antal som de poäng han samlade in under sin unika DTM-karriär.

Många DTM-fans bar masker med Ekströms ansikte och i första kurvan, mitt emot Audis Race Lounge, satt en stor banderoll med texten #AdjöMattias.

Att det bara blev en 16:e plats till slut var av mindre betydelse.

– Jag vill tacka Mattias Ekström för allt han gjort för Audi under sina 17 år i DTM och jag är glad att vi fortfarande har honom som förare i rallycross, sade Dieter Gass, chef för Audi motorsport.

När Mattias Ekström la ut en bild på sig själv inför loppet på Instagram, med texten "startfållan var lite annorlunda i dag", fick han över 2 000 gilla-markeringar på ett par timmar.

Mattias Ekström tillsammans med Audi Motorsport-chefen Dieter Gass. Foto: Audi Communications Motorsport/Michael Kunkel

Annons