Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En hälsodag i Missionskyrkan

En sund själv i en sund kropp. Det var temat för RPG:s, Riksförbundet pensionärsgemenskap när föreningens årliga hälsodag arrangerades i Missionskyrkan.
Vårt dagliga bröd, vad innehåller det och vad betyder det. Flera föredragshållare gav svar och nya tankar kring mat och hälsa.

Hälsodagen i Missionskyrkan började med fruktmingel. Ingeborg Dalmalm talade om mat och vad som är nyttigt för kropp och hälsa.

-Men det finns ingen idealdiet, så enkelt är det inte. Kost är individuellt. Vi har alla olika grundförutsättningar och ärftliga betingelser som påverkar näringsintaget, sa Ingeborg Dalmalm tidigare hushållslärare, när hon föreläste om Vårt dagliga bröd.

Efter en vegetarisk lunch som RPG:s medlemmar intog på Stiftsgården gick deltagarna en tipspromenad runt kvarteret där Missionskyrkan ligger.

Föreståndare Nils Åberg från Stiftsgården föreläste på eftermiddagen och han talade om Hälsa för själen.

-Vi är medarrangörer både för Hälsoveckan och Hälsospåret, motionsspåret vid Siljan kommunen och flera andra organisationer i ordningsställt. Vi har trivselträffar varje månad med olika föredrag och vi är mycket engagerade i anhörigstödet inom kommunens verksamhet Buketten, säger Arne Borg, RPG Rättvik.

Britt Lindén som är författare och även arbetar i köket på Berget bjöd deltagarna under Hälsodagen på hälsobulle, Britt arrangerade under hela Hälsoveckan café i Missionskyrkan där hon serverade bröd och olika drycker utan socker och vitt mjöl.

RPG:s hälsodag arrangerades under hälsoveckan som avslutades under helgen.