Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En godisbit stal segern

Lilla papillontiken Yatzy med matte Annika Persson från Orsa utropades som segrare dagens högsta klass i agility.
Men strax efter målgången diskades de för att Yatzy fått sin godisbelöning medan de fortfarande var inne på tävlingsområdet.

- Jag trodde vi var utanför gränsen konstaterade matte Annika, som var lika glad trots både diskning och regnväder. Yatzy var ju bara bäst och det var jag som dabbade mig!

Det ska vara i agility, som både matte och hund tar en diskning med ro och visar upp ett ärligt glatt leende. Inte minst som diskningen var så otroligt oturlig.

Till och med kontrollanten i regnrock, som såg klavertrampet beklagade och önskade att hon tittat åt andra hållet så att hon sluppit diska.

Det eviga regnandet verkade inte heller inverka på de övriga deltagarnas tävlingsglädje. Alla gav järnet och ingen tvekade att hålla full fart över hinder, mellan pinar och genom tunnlar trots det hala underlaget.

- Agilityfolket är ett tåligt folk, och här är det inga ledsna miner, konstaterade tävlingsledaren Eva-Lena Lindström Broberg.

Vad hon kunde se var det bara ett ytterligt fåtal anmälda, som hoppat av, och närmare 90-talet hundar hann göra 170 starter innan dagen var slut.

- Agility är det roligaste som finns, och min jack russel Pepper gillar regnet, så det är bara en fördel för oss, avslöjade Anna-Karin Lindgart från Borlänge Brukshundklubb.

På två helger har Pepper tagit två pinnar i hoppklass 2, och en pinne till berättigar till att tävla i högsta klass. Men det tänker matte Anna-Karin vänta med ett tag, då Pepper behöver tid att växa in i klass 3.

Från tidigt på lördagsförmiddagen till sent på eftermiddagen pågick arrangemanget, som är Falu Brukshundklubbs första officiella på många år. Och trots det eviga regnandet såg alla tävlande ut att trivas på gräsbanan i Österå.