Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En "go" utmaning för Brage

En av säsongens svåraste matcher väntar för Brage på fredagskvällen.
– Vi har en "go" utmaning framför oss, säger Bragetränaren Bo Wålemark inför mötet med tabelltvåan Brommapojkarna på Grimsta IP.
Tillsammans med tränarkollegan Örjan Glans har han räknat ut hur Brage ska kunna störa BP:s jakt på en allsvensk plats.

– BP är seriens spelskickligaste lag. Öster har andra kvalitéer, men när det gäller passningsspelet är BP bäst. För oss är det viktigt att hålla ihop lagdelarna. Om vi blir för utspridda, så kan vi hälsa hem direkt, säger Wålemark.

Örjan Glans hoppas även att nerverna kan spela BP ett spratt.

– BP har ett ungt lag och det är inte alls omöjligt att nerverna kommer smygande i det här läget.

Brage förlorade hemmamatchen mot BP i våras med 2–1 efter mål av Dragan Kapcevic. Han gjorde också båda målen i träningsmatchen mot BP på försäsongen som Brage vann med 2–1. Kapcevic toppar Brages målliga i överlägsen stil med tio fullträffar, men har i sina senaste fem matcher lämnat planen mållös.

– Jag har ändå spelat ganska bra och så länge jag gör det bryr jag mig inte, säger Kapcevic.

Du verkar trivas mot BP, lossnar målskyttet nu?

– Jag hoppas det.

Vad krävs för att ni ska vinna?

– Det är hårt jobb i 90 minuter som gäller. Och lite till, säger Dragan Kapcevic.

Brage ligger sjua och har inför de tre avslutande matcherna sju poängs marginal ner till Degerfors på kvalplats. Tre poäng till räcker således för att säkra kontraktet av egen kraft.

Frånsett långtidsskadade Daniel Åkervall och Prince Eboagwu Etuwe samt avstängde Johan Persson har Brage tillgång till ordinarie lag.

– Matcher är det bästa vi vet. Det blir en riktigt "go" utmaning, säger Wålemark som heller inte har något emot att snygga till Brages bortastatistik på hösten.