Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En galapremiär i Säter

Den stora idrottsgalan i Säter gick av stapeln på lördagskvällen. Priser delades ut i sju klasser och de flesta lokala idrottsföreningar var närvarande.

Några dagar innan galan samlades representanter från 17 föreningar för att rösta fram tre nominerade i varje klass. Tanken med galan är att lyfta fram idrottslivet i Säters kommun.

– Jag hoppas att det här blir en tradition, en stor fest varje år för att visa upp bredden av idrotten och alla duktiga idrottare vi har, förklarade Folkets hus ordförande Bernt Lindstenz, själv gammal stavhoppare som suttit i styrgruppen för galan.

Förutom trerätters middag bjöds galadeltagarna på livemusik från bandet Jolly George, en hemlig gäst och rapp underhållning från Tobias Persson. Namnet var nog obekant för många, men de flesta kände förstås igen lustigkurren från Ö&B-reklamen på tv.

Han har varit ståuppkomiker i tolv år och bjöd på en del anekdoter från sin egen, inte särskilt framgångsrika fotbollskarriär.

Den hemliga gästen uppenbarade sig i form av världsstjärnan Tomas Engström. Han är född i Säter och har en lång, framgångsrik racingkarriär som fortfarande pågår. Han berättade att han kört cirka 340 lopp, haft 120 pallplatser och vunnit 60 gånger.

Tomas Engström fick frågan om vem hans förebild var som ung. Svaret kom självklart. Ronnie Pettersson, Formula 1-stjärnan som omkom i en krasch på Monza-banan 1978.

Tomas Engströms pappa tävlade mot Ronnie Pettersson i ungdomsåren och var faktiskt en snabbare go-cartförare.

Priser delades sedan ut i följande kategorier:

Årets kvinnliga junior: Frida Sandberg, Säterbygdens OK.

Årets manliga junior: Oskar Sandberg, Säterbygdens OK.

Årets kvinnliga senior: Klara Myrén, The Catamounts, USA.

Årets manliga senior:Mattias Wengelin, CK Natén.

Årets lag: SSIF Hockey, årets ledare: Per Eriksson, Säters IF Volleyboll.

Årets eldsjäl: Rolf Höglund, SSIF Hockey.