Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En "förfärlig start" sänkte Brage

NY VERSION. Han satte reduceringen och var centimeter ifrån att trycka in ytterligare en boll i nät.
Kvitteringen kom dock aldrig och måndagskvällen slutade därmed i moll för Brages mittback Peter Magnusson.
– Det är tungt och jobbigt och man är lite förbannad, säger Magnusson efter 2–1-förlusten mot Ljungskile.


Det var matchen då årets första trepoängare på Domnarvsvallen skulle bärgas.
Det var matchen som slutade med – ingenting.
För även om mötet med Ljungskile, rent spelmässigt, möjligen var ett litet fall framåt så hjälpte det inte till några poäng.
– Jag tycker att vi spelar bra fram till deras mål, men sedan sjunker vi i prestation till halvtidsvilan. Det räcker för att vi ska förlora. Den här serien är så pass jämn att om man inte är med hela vägen så vinner man inte, suckar Peter Magnusson besviket, en halvtimme efter slutsignalen.
Ljungskiles båda mål kom i slutet av den första halvleken, då bohusläningarna uppvisade ruggig effektivitet. Samtidigt såg det vid båda tillfällena aningen svajigt ut i Brages backlinje.
– Vid första så förlorar vi en nickduell och hamnar lite ur positioner. Det är en kille som blir fri och stöter in den.
– På andra är det ett inkast som nickas ned till en fristående spelare som får stöta in den i bortre. Det är onödiga mål vi släpper in, fortsätter Magnusson.
Det kändes lite passivt va?
– Ja... det är möjligt. Men jag måste se situationerna innan jag kan uttala mig om hur det ligger till.
Inför matchen fick Magnussons ordinarie mittbackskollega Niklas Sandberg lämna återbud, efter att ha fått ryggproblem.
Ersatte gjorde amerikanen Tyler Ruthven, som därmed gjorde sin första start i Superettan.
– Jag tycker ändå att det fungerar helt okej. Tyler gör en fullt godkänd match, även om det är lite svårare att gå in och spela med någon man aldrig spelat med tidigare. Det funkade godkänt, menar Magnusson.
I andra halvlek skedde, naturligt nog, en scenförändring då Brage var tvunget att våga mer framåt för att hämta upp underläget.
– Där får vi ett tryck som vi ska ha under nittio minuter. Det är så vi har sagt att vi ska spela, vara heta och aggressiva. Det är synd att vi ska falla på det, när det var vårt adelsmärke förra året. Det måste vi hitta tillbaka till, säger Magnusson.
Mittbacken var själv en av planens absolut hetaste spelare sista fyrtiofem. Inte bara defensivt utan även framåt, då han gång efter annan flyttade upp och agerade fyrtorn i LSK:s straffområde.
– Man vill ju vinna matchen och vi skapade mycket fasta situationer. Då är man med där uppe, man vill ju göra mål och bidra. Jag kände mig het i dag och man vill alltid göra det som är bäst för laget.
Magnusson blev också den ende Bragespelaren som bidrog i målprotokollet. Detta då han lyckades knoppa in en reducering i den 71:e minuten efter ett väl avvägt inlägg av Mats Cato Moldskred.
– Men det är ingenting man gläds över nu.
Den reslige mittbacken var dock nära att även ordna en poäng, då han på matchens sista spark sköt tätt över, från ett bra läge centralt i straffområdet.
– Det blev någon touch och jag såg egentligen inte bollen, men jag fick träff på den. Det var nära men det räckte inte, suckar han.
Förlusten innebär att Brage tagit fyra poäng på de fyra första omgångarna i serien. I skrivande stund huserar man på tionde plats, men med bara en poäng ned till Varberg under kvalstrecket.
– Vi får inte gräva ned oss, även om det är tungt att förlora. Varje match kommer att se ut så här, så det är bara att jobba ännu hårdare och ta fighten från start. Det kommer att bli bra. Vi kommer att vända på det här, det är jag helt övertygad om, säger Magnusson.