Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En decimeter snö efter snöfallet

Nu finns det ett snötäcke och på Nipfjället räcker det för att njuta av skön turskidåkning i strålande solsken.
– Jättehärligt, även om det skulle behövas lite mer snö för det skulle vara helt perfekt, summerar paret Henrik Pors och Marianne Grönbeck från södra Danmark årets första skidutflykt.

På Nipfjället var det strax under noll grader och där inte snön blåst bort låg den decimetertjock.

Henrik Pors och Marianne Grönbeck njöt av den snö som fanns och allra mest njöt hunden Ari.

– Vi har haft stuga på Idre Fjäll i 16 år och är här fyra-fem gånger om året. Vi har även fått flera av våra vänner och anhöriga att också skaffa stuga här på Idre Fjäll, konstaterade Marianne, som den sanna ambassadör hon är för nordligaste Dalarna.

På Idre Fjäll gick snökanonerna under tisdagen och i kamp mot plusgrader byggs nu det vita snölagret på undan för undan.

– Just nu är det riktigt roligt och vi har haft lägre temperatur på toppen och även torrare luft, säger Kjell Skoglund som är driftchef på Idre Fjäll.

– Tyvärr så lovas det mildare väder fram mot helgen. Men hela snöläggningssystemet står på automat och vi kör så mycket det går, fortsätter Kjell, som kan glädja sig åt att det just nu är vitt över hela Idre Fjäll. Även om det krävs många kalla dygn innan det går att börja drömma om skidåkning på Idre Fjäll.