Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag med hjärt-tema i Nyhem

Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO i Nyhammar för ett tämligen tillbakadraget liv, som ordföranden Antoinette Forsblom-Räms formulerar sig. Men man försöker på olika sätt att hitta aktiviteter för att hålla liv i sitt eget hus – Nyhem.

I lördags hade man satt hjärtat i centrum, förstås med tanke på att Alla hjärtans dag firades i veckan som gick.

– Det är inte så många besökare här just nu men vi får hoppas att det kommer fler, sa Forsblom-Räms, när tidningen tittade in i Nyhem.

Gun Eriksson fanns på plats för att demonstrera hjärt- lungräddning och hur en hjärtstartare fungerar, ett livsviktigt instrument för att rädda liv.

På flera ställen i bygden finns nu hjärtstartare att tillgå men ett problem är batterikostnaden.

– När en hjärtstartare använts måste batteriet bytas och det kostar 2 500 kronor så överskottet från aktiviteterna här i dag går till en pott för att kunna använda vid batteribyte till den som finns i Konsumbutiken i Nyhammar, berättade Antoinette Forsblom-Räms.

Genom att hyra ut Nyhem till kurser och möten samt med bidrag från kommunen får IOGT-NTO in pengar för att klara driften.

– Vi har numera en värmepump installerad så att vi kan hålla nere uppvärmningskostnaderna, noterade Forsblom-Räms.